#FiGA14 #firaifestes #Gandia #laSafor

La FiGA s’enfronta per quarta vegada a la sequera que pateix el nostre poble amb molta festa, cultura i rialles. És així com busquem la saó per a vosaltres -sí!, vosaltres!- les nostres veïnes i veïns. En un món on s’ha de pagar per tot, on els nostres espais públics són quasi propietat del millor postor, la FiGA es torna rebel, impertinent i ix al carrer. Ho fem perquè no entenem una altra manera de compartir les nostres festes que no implique la complicitat de la ciutadania, l’autogestió, la proximitat i molta dosi de “pixavinitat”.

Cartell de la FiGA14

D’aquesta manera muntem el vostre regne de taifa al carrer Tossal de Gandia, però com a bones guerreres expandim territoris i enguany reivindicarem un dels nostres llocs més emblemàtics: el Parc de Sant Pere, i és que el dia 3 d’octubre a les 13.30h. tindrà lloc un Pic-Nic amb la col·laboració de la plataforma “Salvem el Parc Sant Pere” baix el lema “Recuperem els espais públics”. Gaudim cada dia de menys moments d’esbarjo gratuït i on conéixer-nos millors els uns als altres, així que porta el teu entrepà, carmanyola, picadeta i comparteix que dóna gustet! Aquest mateix dia continúa la programación amb la xerrada “Cooperativisme a la Safor: història i realitats” al Casal Jaume I de Gandia, carrer Dona Teresa 2. La FiGA és un col·lectiu jove i vol aprendre d’aquells que ja fa anys que treballen als nostres pobles per a crear espais cooperatius i autogestionats. El dissabte 4 d’octubre citem als artistes més atrevits del regne de la FiGA per a compartir el seu art, música, monòlegs, poesia i tot allò que tinguen ganes de mostrar-nos sobre l’escenari del primer pis del Casal Jaume I. És recomanable enviar un correu electrònic a microobertfiga@gmail.com per ajudar-nos a l’hora de programar l’acte, però la valentia d’últim moment també és benvinguda.

Actuació al Micro Obert

Dia Gran de la FiGA 11 d’octubre al Carrer Tossal on ens farem fortes a partir de les 18.00h. amb el taller de figuretes de feltre amb llana Guirra procedent d’ovella autòctona del País Valencià, una manera divertida per a conéixer millor els nostres productes i endur-se un bonic record a casa. A les 19.00h. el grup de danses “Roda i Volta” acompanyat pels tabaleters i dolçainers del “Rebrot” ens oferiran un taller al carrer. Es recomana deixar les vergonyes a casa perquè en qualsevol moment et poden traure a ballar.

Roda i Volta a la FiGA

Aquest any l’encarregat de pregonar la veu de la FiGA no podia ser altre que Toni de l’Hostal, conegut a tot arreu de les comarques centrals, Nova York, a la Vella York fins i tot, i per tots aquells que tenen bon cor i mirada neta, vaja, per tots els figaires de la contornada. Esperem la seua actuació estel·lar a les 21.ooh. I després del riure i ballar toca l’àpat. A les 21.30h. la FiGA et prepara el sopar, aquest any no cal que et preocupes de baixar-te’l, nosaltres et parem taula, la desparem, et donem a beure i menjar i només per 5 eurets. A més hi haurà servei de café i copa, del puro ja t’encarregues tu. Ja podeu adquirir els tiquets al Bar del Casal. La nit segueix amb els concerts de la FiGA a partir de les 22.30h. on encetaran l’escenari els amics del Deliri, un espectacle únic de Liuard i Ruba, que ens farà baixar el sopar i escalfar motors per a seguir la nit.
Des d’Agres ens arriben les amigues d’ESIR per a presentar-nos “Entre soques i rebrotins”, l’agrupació ve de guanyar la 3a edició del concurs AgresMUSIQ però podem confirmar que són molt planeres i no se’ls ha pujat al cap.
I per a concloure la nit i que ningú se’n vaja a dormir sense haver suat la samarreta (per cert, heu vist quina samarreta ens hem estirat enguany? A dues tintes i tot i només per 6 euros no tindre-la serà pecat mortal al Nou Testament de la FiGA, afanya’t!) doncs com déiem, per a portar-nos el ritme fins a ben a dins ens arriba el Punxadiscos la Factoria amb la seua “patxanga” revolucionaria. Ja sabeu, que no vos ho conten!, que després vos haureu d’esperar un any per a la FiGA 2015 i un any sense FiGA és un any ben llarg i dur.