Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


Manifestació IES "La Valldigna" (Tavernes)

Manifestació IES "La Valldigna" (Tavernes)


Els professors, alumnes i membres del Consell del Centre d’Ensenyament Públic d’Educació Secundària de Tavernes, IES La Valldigna, s'han manifestat en les portes del centre, en protesta contra les retallades imposades pel Govern valencià en el Decret Llei 1/2012 del 5 de gener, i publicades el dia 10. Protesta aquesta conforme a les mesures acordades en el Manifest Unitari de l’Ensenyament al que s’ha adherit recentment l’IES La Valldigna, juntament amb les cinc organitzacions sindicals, per tal de mostrar el seu total rebuig a les accions preses pel Govern contra els serveis públics i l’educació. Les quals, consideren, són el major atac de la història, doncs cap altra Comunitat ha realitzat una retallada d’aquest abast, i per la qual cosa han decidit contestar de forma contundent i conjunta davant la que entenen és una clara agressió.

Manifestació dels professors i l'alumnat a les portes de l'IES La ValldignaTant el Claustre com el Consell de l’IES La Valldigna, demanen al Govern de València una escola pública i de qualitat, mostrant-se totalment contraris a les retallades que pretenen estalviar 1.000 milions d’euros de la forma més fàcil, retallant salaris i la qualitat de serveis com ara l’educació. Alhora que exigeixen una depuració en les responsabilitats. Retallades aquestes que se sumen a altres que ja està aplicant la Conselleria d’Educació des del passat curs, com ara: la reducció de la plantilla dels centres, l’acomiadament d’una bona part del professorat interí, l’augment de les ràtios, la desaparició de programes educatius i d’activitats de suport o desdoblament, l’augment de la càrrega de treball del professorat, la disminució de les despeses de funcionament dels centres, etc. És a dir: entenen que s’està assistint a un deteriorament del sistema educatiu públic i de les condicions laborals del personal que hi treballa, mentre es fomenten noves mesures que potencien la privatització de l’ensenyament, com ara la cessió del sol públic per a la construcció de centres concertats.

A més, i el que és més greu, cal sumar-li el fet que en l’actualitat la Conselleria d’Educació ja deu al centre de Tavernes vora 80.000 euros. Deute aquest que està afectant greument al pagament de la llum, Internet, calefacció, aigua, fotocòpies, telèfon i diversos materials de treball de primera necessitat. Sense oblidar que la Conselleria ha deixat de pagar el bo dels llibres i el de transport.

De fet, ahir mateix es sabia que l’empresa d’autobusos encarregada de portar al centre els estudiants de Simat i Benifairó, de no rebre un pagament per part de la Generalitat abans del pròxim dia 9 de febrer, es veurà obligada a deixar d’oferir els seus serveis des d’aqueix mateix dia, amb gran perjudici per a tots els usuaris d’aquest servei.

Davant aquesta situació realment preocupant, el claustre i el consell de l’IES La Valldigna acordaven el passat 25 de gener, i després d’haver aprovat adherir-se al Manifest Unitari, portar a terme una sèrie de mesures legals de pressió, entre les quals destaquen el penjar cartells indicant les retallades i la quantitat de diners que la Conselleria deu al centre, portar a terme contínues concentracions els dilluns i dijous, assistir el pròxim dia 26 de febrer a la manifestació en defensa dels Serveis Públics que se celebrarà a València, el tancament de professors, alumnat, pares i mares, en rebuig de les retallades i a favor d’un ensenyament digne, la recollida de signatures demanant la dimissió del conseller Vela, etc.

Igualment, els professors deixaran de participar en tot tipus de plans i programes experimentals o d’innovació, a la vegada que renuncien temporalment a participar en accions formatives convocades per la Conselleria d’Educació i la participació en qualsevol activitat extraescolar, o qualsevol convocatòria de pla, programa, concurs, premi, etc.  [LA VEU DE LA VALLDIGNA]


 

Per a aconseguir una reacció per part de la Generalitat, i recuperar els diners que ens deuen, hem de mouren's. Desde Pensadors de La Valldigna informem als nostres amics de les següents actuacons: -Dilluns s' haurà d'anar de dol per la mort de l'educació, i a les 14:00 es farà una concentració de professors i alumnes... a la porta de l'IES. -Dimarts, quan s'acabe el 2on esplai, es farà una concentració d'alumnes al pati de Cicles Formatius. -Dimecres, es farà una petita manifestació al pati de Cicles Formatius, a segona hora del matí. -Dijous, concentració a les 17:00 la plaça de l'ajuntament de Tavernes, seguit d'una marxa fins a l'IES i un tancament de 19h a 22h, amb assistència de la prensa. -Divendres es celebrarà una reunió de Delegats a la sala d'usos múltiples a l'esplai, si voleu proposar alguna cosa al vostre delegat per a que ens la transmeta, estem oberts a propostes. Gràcies [Pensadors de La Valldigna]