Envia-ho a un amic:   |  Imprimeix: 
Comparteix :    | 


Programa electoral CUP - Benifairó

Programa electoral CUP - Benifairó


Aquest és el programa electoral base de la CUP de Benifairó per a les eleccions municipals del 22 de maig. El resultat electoral que isca no només designarà el nombre de regidors– els que tindrà cada partit, sinó que els vots recollits donaran una idea del suport que les diferents opcions tenen, i per tant el suport als diferents projectes que es presenten. Som una candidatura humil, amb gent segurament amb més voluntat que experiència, però sabem del cert que som honrats i que tenim molta il·lusió i els nostres ideals clars. És per això que, sense els recursos dels grans partits, els suports que rebem tindran un valor especial, un sentit de compromís i generositat molt grans, la llavor futura dels canvis en profunditat que necessitem. Aquest programa no és un punt d’arribada sinó de partida. Entenem el programa com a document canviant, millorable i dinàmic. És una plasmació de les nostres propostes, que volem que es vaga enriquint dia a dia. Per a fer-ho, et convidem a fer-te’n teves les idees que hi consten i a fer arribar les teves. Perquè creiem en la possibilitat d’una alternativa. Per la democràcia el socialisme i la independència 

Treballem pel benestar de les persones, pel desenvolupament social i econòmic, respectant el nostre entorn vital: la terra, l’aigua, l’aire que respirem. Lluitem contra els qui ens agredeixen amb torres d’alta tensió i fàbriques contaminants i cancerígenes, contra el qui ens neguen els nostres drets de poble lliure.

 

Desenvolupament econòmic i social

 

Promocionar iniciatives per a l’agricultura tradicional de qualitat, impulsant els cultius propis del nostre terme, buscant mercats que permeten la seua viabilitat econòmica

Fomentar l'economia cooperativa.

Impulsar el comerç local davant de les grans superfícies.

Suport als autònoms sense treballadors a càrrec.

Eradicar les ETT.

Promocionar cursos de formació laboral.

Crear i controlar una borsa de treball en igualtat de condicions.

Donar facilitats per a la creació d’empreses joves, cooperatives i iniciatives socials de treball associat, prioritzar la seua instal·lació en el polígon industrial

 

MEDI AMBIENT

 

Impulsar una política de prevenció de generació de residus.

Adequar tots els contenidors per a persones amb necessitats especials, com gent gran o discapacitats

Establir rutes turístiques amb criteris de sostenibilitat i protecció del Medi Ambient

Recuperar les zones protegides i de gran valor cultural (l’ermita, el castell,les fonts…)

Crear llocs de treball de manteniment d’espais naturals

Controlar les emissions de Co2 i les empreses contaminants

Crear cooperatives per a programari lliure a tot el maquinari municipal (biblioteca, dependències municipals, etc). Suposarà un gran estalvi per al municipi per no haver de pagar llicències.

Lluitar i mobilitzar contra les agressions mediambientals.

 

Administració i serveis

 

Fer de l’Ajuntament una administració més accessible als veïns en totes les seues tramitacions.

Desplegar una política d’Hisenda Municipal basada en l’assoliment d’una justícia distributiva per a tots els ciutadans, i promoure exempcions tributàries per als col·lectius més necessitats i per a les entitats populars.

Establir mecanismes de control i racionalització de la despesa corrent i supèrflua. És important també que des de l’Ajuntament i altres institucions es modifiquen les diferents tendències fiscals; en primer lloc actualitzar el cadastre amb certa regularitat i aplicar l’impost de l’IBI amb tota rigorositat, i subvencionar l’ impost per a la primera residència. Una altra qüestió seria una estratègia de fiscalitat ambiental, que penalitze la generació de residus i destine els diners recaptats a la seua gestió. Hem de poder premiar, en una primera etapa, els ciutadans que menys contaminen i que menys consumisquen.

Aconseguir més impostos per mesures actives (generació d'activitat econòmica) i d'estalvi (sous càrrecs electes, programari, estalvi en recepcions, etc)

Establir criteris que permeten l'eliminació d'impostos i taxes als sectors més desafavorits de la població: jubilats amb pensions reduïdes, persones en atur forçós...

Revisar el PGOU perquè puga servir a les necessitats del nostre poble i no a l’especulació urbanística

Informació transparent dels comptes municipals.

 

JOVENTUT

 

Potenciar l’oci i la formació de la gent jove i donar suport a activitats lúdiques, esportives i culturals. Cal que es posen els mitjans perquè els i les joves puguen gaudir d’espais i centres on se n’abone l’autoorganització, sempre dins el marc del respecte als criteris democràtics i assemblearis i el respecte entre les entitats.

Lluitar per eradicar d’arrel la precarietat laboral i la desocupació que afecta el jovent (tancament de les ETTs, precarització de la formació amb pràctiques...).

Política de construcció i remodelació d’habitatges de protecció oficial amb prioritat per als i les joves.

Intervenció sobre el preu dels habitatges destinats als i les joves per a oferir-los a preus baixos i assequibles.

Promoció de campanyes de sensibilització sobre drogodependències entre el jovent.

Promocionar i donar suport a l'autoorganització en l'associacionisme juvenil, i rebuig a tota ingerència administrativa o burocràtica en aquest àmbit.

Persecució de les conductes xenòfobes i feixistes i de la seva apologia.

Suport als col·lectius juvenils compromesos amb la solidaritat i la

transformació social.

 

SANITAT, SERVEIS SOCIALS I GENT GRAN

 

Encara que a nivell municipal no es dispose de competències sobre el sistema sanitari, cal que l’Ajuntament hi treballe per pal·liar les problemàtiques i fer-les arribar a les administracions competents.

Des de la CUP apostem fermament per la defensa el caràcter irrenunciablement públic de la sanitat, oposant-nos a les privatitzacions del govern espanyol i de la Generalitat. Així doncs, cal treballar de valent per posar fre a la progressiva privatització de la sanitat que al nostre país s’està duent de manera encoberta, ja que cada vegada són més els centres sanitaris gestionats per empreses privades.

En matèria d’educació sexual i sanitària, cal un bon pla i des de l’Ajuntament es pot potenciar i impulsar campanyes per prevenir la SIDA, l’anorèxia, la drogodependència, etc.

Millora i proposta d'un nou centre de salut així com un servei mínim de tres dies de pediatria i servei geriàtric.

Millorar i ampliar el funcionament de l’assistència sanitària domiciliària i la teleassistència.

Impulsar iniciatives (campanyes, xerrades, etc) per prevenir malalties esteses com l’anorèxia, la bulímia o la detecció precoç del càncer.

Crear un Centre d’Atenció i Seguiment de les Drogodependències i realitzar bones campanyes de prevenció de la drogoaddicció.

Promoure accions de promoció de la vellesa com a font de saviesa i experiència.

 

IMMIGRACIÓ I NOVA CIUTADANIA

 

Política d’integració.

Potenciar la nostra llengua i cultura com a eina d’integració, amb la realització de cursos.

Declaració de Benifairó municipi antifeixista i antiracista

Dinamitzar el teixit associatiu i crèixer en benestar social

Donar suport a la Banda de Música, Llar de Jubilats, Mestresses de Casa i totes les associacions i entitats locals que afavorisquen l’activitat associativa del poble

 

Donar suport a les activitats del col·legi públic, potenciant l’AMPA i col·laborar amb el centre perquè defensem l’escola pública, laica i per a tots.

Una escola infantil pública, gratuïta, laica i de qualitat

Gratuïtat dels llibres escolars. L’ensenyament no ha de ser una càrrega més per a les famílies amb menys recursos.

Afavorir les actuacions de les AMPA per esdevenir agents educatius i d’integració en l’àmbit escolar. Així doncs, més interacció Ajuntament-AMPA

Impulsar una Escola d’Adults i reforçar el seu paper com a eina d’integració social i lingüista.

Defensar el valencià, el nostre català, com a llengua pròpia de Benifairó i promocionarem cursos de formació.

Posarem en funcionament el Wi-fi per a tothom

Millorar i fer un manteniment de tots els parcs infantils

 

ESPORTS

 

Dotar d’espais totalment públics per a realitzar els esports populars.

Fomentar l’esport com instrument de salut mitjançant tallers o competicions específiques

Fomentar els esports i jocs tradicionals

Promocionar les activitats culturals pròpies del nostre país: correfocs, jocs infantils tradicionals...

Potenciar i dotar de recursos, els espais en els carrers com a eina d’educació, de relació humana, solidaritat, oci i lleure pels més menuts/des i joves.

 

Des d’aquesta candidatura, compromesa amb el futur de Benifairó, volem animar-vos a participar com a ciutadans actius i no solament com a electors eventuals. La participació ciutadana és, per a nosaltres, la base principal per a guanyar nivells de prosperitat i benestar. El poble ha de participar activament en la deliberació dels problemes i en la presa de decisions. Només amb aquesta implicació de les persones podem aconseguir una societat realment democràtica, tolerant i pròspera.

 

La candidatura d'unitat popular és un projecte basat en la convivència diària amb la gent del poble, del carrer, del bar,de l'esport, de la música, de la cultura en general, de la gent oberta, participativa i crítica amb la societat, de la gent humana, sensible,lliberal,que vol un canvi, una alternativa que els done poder participatiu i valent per començar a canviar aquesta situació d'incertesa i decadència que vivim.

Vivim temps difícils de molta complexitat i subjectivitat, de sofriment, d'estrés, de queixar-nos de tot, de protestes amagades, de tancament personal, d'atracaments, furts, de fam, de no poder pagar hipoteques, del merder dels polítics, de corrupcions tolerades i premiades per les urnes, de pessimisme general, de no creure amb la justícia, de caos psicològic, d'abisme......

Però no tot està perdut, ens queda l'esperança del canvi, de la consciència democràtica del poble, de la maduresa de les persones, de la llibertat, de la natura i la justícia social que ens arravataran si no canviem els signes polítics.

A nosaltres ens uneix la llibertat, les ganes de canviar les coses, l'honradesa, la transparència,el treball per un poble que ens uneix i que volem recupere la seva identitat que mai hauria d'haver perdut i que ara té l'oportunitat de canviar i fer veure als que ens han fet arribar a la situació actual què un altra manera de “fer política” és possible.

Ens uneix la història, la llengua, la cultura popular, la terra, les classes socials, el poder del poble, la lluita pacifista i democràtica per ser un país lliure, que ens deixen autogovernar-nos, que ens deixen elegir i decidir el nostre futur com a poble.

Ens uneix la política d'esquerres reals no hipòcrites i falses.  Les polítiques realistes que no enganyen al poble, les polítiques de sanitat, d'educació, d'economia, de responsabilitat…

Ens uneix l'agricultura, el treball diari, la il·lusió, la ruptura burocràtica, la creació de llocs de treball...

Però, per damunt de tot, ens uneix el camí cap a la llibertat…

 

SOM LA VEU DEL CARRER A L'AJUNTAMENT  www.benifairo.cup.cat 

PROGRAMA ELECTORAL ELECCIONS MUNICIPALS 2011