Notícies de Nacional

Un any després, l'esperit del 20 de setembre segueix viu i el volem fer present convidant a totes les veïnes, militants i persones d'arreu que van venir a defensar la seu nacional de la CUP en una jornada d’accions durant tot el dia.

El Jutjat Contenciós Administratiu núm. 1 de Vitòria ens ha notificat aquest matí la Sentència que resol la demanda interposada per la Delegació del Govern espanyol a Vitòria que va donar lloc a la suspensió d'un acte d'Anna Gabriel el passat 15 de setembre del 2017 a la mateixa ciutat.

Les Jornades sobre Catalunya a Mèxic es celebren del 5 de setembre al 1er d’octubre a Mèxic DF i a Mérida. Estàn organitzades per l'ANC Mèxic, CDR Mèxic, CUP Exterior a Mèxic, Orfeó Català de Mèxic, Casal Català de la Península del Yucatán, Descrecimiento, Catimex i la Escuela de Derecho Ponciano Arriaga.

En Carles Riera (diputat de la CUP) va participar el passat dia 8 a la taula rodona 'Take back the initiative (Recuperem la iniciativa)' celebrada el 8 de setembre al Waterloo Creative Studio a Londres.

Per a la CUP-CC, la nostra aposta política per aquest curs passa pel desenvolupament de mesures que garanteixin i dignifiquin les condicions d’existència de les classes populars i l’exercici del dret a l’autodeterminació del poble català.

Ahir més d’un milió de persones van sortir als carrers en motiu de la Diada Nacional de Catalunya per reivindicar el dret a l’exercici de l’autodeterminació. Avui, mitjans de comunicació confirmen la notícia d’un pacte de moció al Congrés dels Diputats espanyol per part del PSOE i el PDeCAT, i que també comptaria amb el suport d’ERC, que insta als governs de l’Estat espanyol i de la Generalitat al diàleg dins la legislació vigent. 

De baix cap a dalt. Unim forces. Sortim als carrers. Per canviar-ho tot

El règim de la monarquia parlamentària a l’estat espanyol sorgit de la transició del 1978 està en crisi. Els pactes entre classes dominants i les forces polítiques que les representen, que el van engendrar, s’han desgastat. Han perdut part important de la seva capacitat de generar una estructura institucional sòlida que permeti mantenir la unitat d’Espanya i l’acumulació capitalista.

Les últimes setmanes hem sentit a parlar molt del “fer República” com a marc on situar l’acció del govern de JxCAT i ERC. El concepte combina allò tan català d’estar en marxa (el verb fer) i el referèndum de l’octubre passat. És legítim que els protagonistes facin anar aquesta expressió a tort i a dret però es fa d’allò més estrany sentir-ho quan en els últims mesos malgrat que la CUP ha plantejat seure a parlar sobre com efectuar la ruptura amb el règim del 78 el més aviat possible, la preocupació ha sigut més aviat de càrrecs. De cadires, a banda i banda.

Som en un moment en què sembla que allò que se cerca és una taula de negociació amb l’estat espanyol i no pas la consecució del dret d’autodeterminació del nostre poble. Fins i tot ens podríem preguntar si no era això la cosa que cercaven realment els partits de govern –i que, evidentment, no van trobar– amb el primer d’octubre.

L'Escola d'Estiu de la CUP és una eina fonamental per a la nostra activitat política. Aquest any, el casal Torreblanca de Sant Cugat del Vallès serà l'espai que acollirà l'Escola el divendres 14 i el dissabte 15 de setembre.

Pàgines